Berlin Turist

Lunch, brunch och dryck i Berlin

Berlin är inte som Paris eller Wien som vimlar av anrika krogar och kaféer. Kriget utplånade många av klassikerna. Dock finns det mångra bra ställen att äta och dricka gott på. Sedan finns det även oktoberfest att gå på. Det kanske inte är lika utpräglat i Berlin som i södra Tyskland, men det finns. Sen är det inte fel att låta mat och dryck vara i fokus under din höstvistelse. 

Om du vill testa på en klassisk brunch med en twist så besök Allan’s Breakfast Club, ABC i Prenzlauer Berg. Detta ställe ägs av en trevlig australiensare med franska rötter, så du har en kulinarisk upplevelse att vänta. Du måste dock boka bord. Missa inte att äta ggs benedict och en virgin bloody mary. 

I Prenzlauer Berg ligger även Unser café. Ta en rätt som innehåller bröd, för här, är det du hittar det allra bästa brödet. 

Om du gillar att äta brunch, testa House of small wonder. Det är som om Frankrike möter Japan i Tyskland!! Det är ett litet ställe med charmig inredning samt en spännande kombination av det franska och japanska köket och passar perfekt för frukost, brunch eller en lite enklare lunch. 

28 Sep 2020