Berlin Turist

Se och göra i Berlin

Berlin har mycket att erbjuda och även om jag redan delat ett inlägg med sevärdheter, så får ni ett inlägg här med saker att se och göra. Det är sevärdheter, shopping, nöjen, mat och boenden som jag rekommenderar.

Berlinmuren

Har man inte varit med om den är Berlinmuren en svårförståelig och bisarr historia. Det finns flera museer som ägnar sig åt muren och kalla kriget.

Gedenkstätte Berliner Mauer

Vid Gedenkstätte Berliner Mauer på Bernauer Strasse finns bilder, berättelser och bevarade sektioner av muren, inklusive död mans land och vakttorn. Promenera längs murens sträckning för att lära dig mer.

Adress: Bernauer Strasse 111, Prenzlauer Berg

Flohmarkt Arkonaplatz

Detta är en av Berlins bästa loppisar som brukar hållas varje söndag klockan 10-16 på Arkonaplatz i Prenzlauer Berg.

Adress: Arkonaplatz, Prenzlauer Berg

Museum für Naturkunde

I Berlin finns det många museer. En favorit är Museum für Naturkunde, alltså naturhistoriska museet. På detta museum finns det en massa uppstoppade djur samt ett helt rum fyllt av glasburkar med fiskar i sprit. Den allra största attraktionen är dinosaurierna, då det finns en hall med flera kompletta skelett, bland annat världens största!

Adress: Invalidenstraße 43, Mitte

Shopping och nöjen

Urban Industrial

Denna butik är riktigt cool, kanske Berlins coolaste! Bland annat har de fantastiska inredningsdetaljer från nedlagda fabriker.

Adress: Hasenheide 13, Neukölln

Garments Vintage

Stargarder Strasse ligger i ett av de trevligaste områdena i Prenzlauer Berg och Berlin. Här finns bland annat snygga vintagekläder i butiken Garments.

Adress: Stargarder Strasse 12A, Prenzlauer Berg

Tausche

De här väskorna är typiska för Berlin. Street smart, praktiska, hållbara och gjorda i allt från galon till återvunna brandslangar.

Adress: Raumerstrasse 8

KaDeWe

KaDeWe är ett lyxvaruhus och Europas största shoppingcentrum efter Harrods. På hela 7000 kvm fionns det allt från delikatessavdelning med massa goda ostar samt att det finns massa restauranger att äta på, samt så klart många butiker att handla i.

Adress: Tauentzienstraße 21-24

Äta och dricka

En del tänker att tysk mat är inte bland det bästa bland världens kök, men går du till rätt ställe så finns det mycket gott.

Prater Gaststätte

Drick öl och ät korv på Berlins äldsta biergarten. Här bjuds på charm, folkliv, skummande öl och mättande korvar. Mitt i Prenzlauer Berg ligger den dessutom bra till.

Adress: Kastanienallee 7-9

Thüringer Stuben

Detta är en restaurang som påminner om en rustik sådan i en liten by. Många lokalbor äter gärna här. Det kan ta tid att få maten, men det är det värt.

Adress: Stargarder Str. 28

Altes Europa

Är du i Mitte ska du inte missa Altes Europa som har bästa boulette mit kartoffelsalat (pannbiff med potatissallad)

Adress: Gipsstrasse 11

Trevliga barer:

Baren Vögelchen

Adress: Eisenbahnstraße 6, Kreuzberg

Zum Starken August

Adress: Schönhauser Allee 56

Metzer Eck

Adress: Metzer Straße 33

Boende

Hotel Oderberger Stadtbad

Det här är ett av få bra hotell i roliga delen av Prenzlauer Berg i gamla Östberlin. Kul ställe i bra läge i ett gammalt badhus från förra sekelskiftet som nyligen har renoverats.

Adress: Oderberger Strasse 57

Hotel I31

Detta är ett modernt och snyggt designhotell som ligger drygt ett stenkast från Museum der Naturkunde samt har bra förbindelser till resten av Berlin.

Adress: Invalidenstrasse 31

15 Oct 2020